Smaki Wyspy - kulinaria na Drogowcu

Ulotka

Projekt ulotki został przygotowany w formacie A5. Skorzystaj z odpowiednich opcji przy drukowaniu.

wstęp wolny

„Smaki Wyspy”
warsztaty kulinarne na Drogowcu

24 sierpnia / sobota / godz. 15:00

Miejsce: Teren dawnego O.W. Drogowiec, ul. Turystyczna 1
Wstęp wolny

 

Zapraszamy na rodzinne gotowanie na żywym ogniu. Nie ważnie czy mieszkacie, czy przyjechaliście na Wyspę jako goście, to przygoda właśnie dla Was.  Podczas specjalnych warsztatów kulinarnych zrobimy Sobieszewskie Szaszłyki na wieeelkim- metrowej średnicy grillu. Do tego oczywiście sałata z dzikimi ziołami . Zbierzemy je na terenie ośrodka Drogowiec. Będzie też Wyspiarska Zupa – to przepis mieszkanki Sobieszewa. Ugotujemy ją w kotle, nad ogniskiem. A do picia słynna lemoniada miętowo – limonkowa z igłami sosny. Oczywiście zbieranymi na Wyspie. Do zobaczenia!

Sfinansowane w ramach projektu Twój wymarzony dom kultury.

Informacja o wydarzeniu pochodzi z serwisu Planer. Za treść odpowiada organizator wydarzenia. Szczegóły można sprawdzić bezpośrednio na stronie wyspaskarbow.gak.gda.pl