KUCHNIA PORTUGALII

Ulotka

Projekt ulotki został przygotowany w formacie A5. Skorzystaj z odpowiednich opcji przy drukowaniu.

wstęp wolny

Uwielbiasz jeździć w różne zakątki świata i będąc na miejscu rozkoszować  się lokalnymi specjałami? Zapraszamy na kulinarną podróż po smakach Portugalii. Na warsztatach przygotujemy esencjonalny bulion z kolendrą, wieprzowinę w zaskakującym połączeniu z owocami morza oraz na osłodę karmelowy deser. Taki zestaw potraw to cały kalejdoskop smaków. Bom proveito!

Menu:

Sopa alentejana – zupa z kolendry, z regionu alentejo z jajkiem po benedyktyńsku

Carne de Porco à Alentejana – mięso wieprzowe z małżami

Baba de camelo – krem karmelowy

Prowadzący: Janusz Stanisław Andrasz

 

Link do zapisów: https://www.krzywykomin.pl/wydarzenia/kuchnia-portugalii/

Informacja o wydarzeniu pochodzi z serwisu DOKiS. Za treść odpowiada organizator wydarzenia. Szczegóły można sprawdzić bezpośrednio na stronie www.dokis.pl