DOJRZAŁY JAK SER - dziecięce warsztaty kulinarne na Ogólnopolskim Festiwalu Dobrego Smaku

Ulotka

Projekt ulotki został przygotowany w formacie A5. Skorzystaj z odpowiednich opcji przy drukowaniu.

wstęp wolny

Jak powstaje ser? Czym różnią się od siebie sery? Co to znaczy, że ser dojrzewa? Dlaczego się nie nie psuje tylko nabiera głębi smaku? Czy ser dobrze smakuje z truskawką? A z gruszką? Dlaczego ser się topi? Na te i wiele innych pytań odpowiemy na tegorocznych warsztatach dziecięcych Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku. Najmłodsi kucharz przygotują własne Pesto i inne serowe przekąski na bazie najlepszych serów północnych Włoch.

Warsztaty tradycyjnie prowadzić będzie Katia Roman-Trzaska założycielka szkoły gotowania Little Chef w warszawie, doskonale znana dzieciom i rodzicom uczestniczącym w festiwalu od lat.

Parmigiano Reggiano, Gorgonzola i Asiago to bohaterowie naszych warsztatów. To początek kulinarnej fascynacji tymi serami i wspaniała okazja, by pysznie ugotować, porozmawiać o smakach, wspólnie zjeść, i jak zawsze z Little Chefem dużo się śmiać. Zapraszamy dzieci, które lubią eksperymentować w kuchni i te, które jeszcze nie wiedzą, jak wspaniałe jest gotowanie i odkrywanie nowych smaków.

Na warsztaty zapraszamy dzieci w wieku od 7 do 12 lat.
Zajęcia odbędą się w niedzielę 13 sierpnia w restauracji The Time – Młyńska 12 w Poznaniu
I sesja – 11.00
II sesja – 12.30

Udział w warsztatach jest bezpłatny ale obowiązują wcześniejsze zapisy. Zgłoszenia zawierające imię i nazwisko dziecka, wiek, kontaktowy nr tel. oraz wybraną godzinę należy przesyłać na adres wkrawczuk.ofds@gmail.com .
Decyduje kolejność zgłoszeń!

Za treść odpowiada organizator wydarzenia. Szczegóły można sprawdzić bezpośrednio na stronie www.ofds.pl